Blogi

Kotipalvelu puhuttaa

Maanantai 22.9.2008 klo 22.24


Tämäniltaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa keskustelimme mm. kotipalvelun parantamisesta. Se on ollut huolenaiheena ennekin ja onneksi jotain liikettä on myös havaittavissa.

Asiakkaan luona käytettävää aikaa on saatu lisättyä ja edelleen pyritään lisäämään. Sijaisia on otettu pysyviksi varahenkilöiksi ja omahoitajajärjestelmä on käytössä.

Käytännössä on silti vielä paljon petraamista. Asiakkaan luona saattaa käydä melkoinen määrä ihmisiä pyörähtämässä yhdellä jos toisella asialla. Tavoitteena olisi saada pyörää siinä mielessä käännettyä taaksepäin, että palattaisiin vähän laajempiin toimenkuviin. Ennen kotipalvelutyöntekijä saattoi viipyä pidempään saman asiakkaan luona. Nyt tehtäviä on karsittu ja siroteltu eri palveluntuottajille ja työntekijä kulkee entistä useamman asiakkaan luona. 

Valtuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. Uuden kunnan valmistuessa on syytä tutkia tarkkaan, onko maalaiskunnan ja Korpilahden systeemeistä jotain opittavaa. Liika kiire turhauttaa sekä henkilökunnan että asiakkaat.

Yhteiskunnan sivistystä mitataan sillä, miten se kohtelee ikäihmisiä ja muita apua tarvitsevia. Tätä sivistystä meiltä kysytään ennen muuta!  

Positiivista on myös, että lapsiperheiden kotipalvelun aloittamiselle alkaa olla kannatusta laajasti. Se on myös saatava uudestaan käyntiin jo ensi vuoden budjetin myötä.


Kommentit

5.3.2012 9.47  Marjatta

Kyllä tämä on tärkeä asia. Itsekin kun pian alkaa eläkeikä häämöttään -eli olisi mukava viettää vanhuuspäivät omassa kodissa ja saada kotipalvelua.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini