Blogi

Bussiliikenne ahtaalla

Sunnuntai 5.10.2008 klo 19.07


Joukkoliikenne on ollut esillä useina päivinä lehdistössä sekä positiivisessa että negatiivisessa mielessä. Jyväskylän paikallisliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet tänä vuonna jopa 10 %. Tämä on todella hienoa.

Samanaikaisesti kuitenkin 61 % kyselyyn vastanneista on tyytymättömiä paikallisliikennejärjestelyihin Jyväskylässä. Syynä ovat hinnat, reitit ja aikataulut sekä bussien meluisuus.

Uudessa Jyväskylässä joukkoliikenteen kehittäminen on tärkeä tavoite. Sekä liikenteen sujuvuuden että ilmastonmuutoksen takia julkisen liikenteen käyttöä pitäisi saada lisättyä.

Valitettavasti valtion toimet näyttävät tekevän tämän tavoitteen entistäkin haasteellisemmaksi. Valtion budjetissa ollaan vähentämässä joukkoliikennetukia ja suurten kaupunkien uudet satsaukset näyttävät kohdistuvan vallan vain eteläiseen Suomeen. Tämä on kovin outoa politiikkaa näinä kalliin polttoaineen ja päästöjen vähentämistavoitteen aikana. Hallituksen tai viimeistään eduskunnan tulisi ehdottamasti tarkistaa linjauksia tältä osin ja  ohjata tasapuolisemmin tukea joukkoliikenteelle. Kuntien ja yritysten kukkarolle asiaa ei voida pelkästään jättää. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini