Uuden valtuuston yöllinen juhlaistunto

Share |

Tiistai 4.11.2008 klo 20:26


Uusi valtuusto aloitti perusteellisella kokouksella 3.11. Kello 18 alkanut kokous kesti peräti puoli yhteen yöllä. Silmäluomet alkoivat jo painaa yhdellä jos toisellakin. Tilanne oli toki kaikille uusi; sekä aivan uusille valtuutetuille että eri kuntien käytäntöihin tottuneille vanhemmille valtuutetuille. Perussuomalaiset pitivät huolen runsaista puheenvuoroista pitkin listaa, kun taas muut ryhmät keskittyivät pyytämään puheenvuoroja enemmälti vain budjetin evästyskeskustelussa.

Paljon tärkeitä päätöksiä ja uuden kunnan toiminnan aloittamisen kannalta välttämättömiä päätöksiä tehtiin. Valtuuston puheenjohtajien ja hallituksen valinta, hyväksyttiin vino pino erilaisia työjärjestyksiä ja vastaavia ja perustettiinpa satamäärin virkojakin. Kaikki vanhojen kuntien virat kun lakkaavat uuden kunnan myötä. Lisäksi hyväksyttiin kolme juhlapäätöstä ja evästettiin hallitusta budjetista. Juhlapäätöksissä osoitettiin 150.000 euroa yliopiston juhlakeräykseen, 200.000 Vaajakosken arkkitehtikilpailuun ja 150.000 Mäki-Matin perhepuiston kehittämiseen. Esitin, että kahdesta ensimmäisestä summasta olisi lohkaistu 25.000 euroa pois, koska kaupungilla on huomattavia tarpeita erityisesti sosiaali- ja terveystoimen puolella. Näitä esityksiä ei hyväksytty. 

Sen sijaan pieni, mutta kuntalaisten tiedonsaantia helpottava ehdotukseni hyväksyttiin. Kunnalliset kuulutukset päätettiin julkaista kaupungintalon ja netin lisäksi kaikissa kirjastoissa ja kunnan yhteispalvelupisteissä äänin 66-5-4 tyhjää. 

Yksi kakkutauko sentään kokoukseen mahtui, jolloin saimme maistella valtuutettu Raija Sipisen (kd) tarjoamia kakkuja.

Mielenkiintoinen aloitus, mutta toivottavasti jatkossa selviämme ennen puolta yötä kotiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini