Amerikkalainen kuluttaja määrää talouden tahdin

Share |

Tiistai 9.12.2008 klo 19:36


Niin se vaan pitkälti on. Kuntaliiton valtuustossa 3.12. puhunut VM:n ylijohtaja Jukka Pekkarinen valotti kokoontuneelle valtuustolle maailmantalouden tilaa.

USA:sta tunnetusti alkanut talouden taantuma on pitkälti seurausta ylivelkaantumiskriisistä. Myös euroalueen bruttokansantuote on ollut laskussa ja rahoitusmarkkinat ovat kireät kautta maailman. Lainahanat ovat kireällä, mikä vaikeuttaa esim. yritysten rahoitusta.

Myös positiivisia signaaleja on olemassa. Pekkarisen mukaan Suomi on kuitenkin tällä hetkellä yksi EU-maiden vahvimpia talouksia. Koska inflaatio on laskenut ja veronalennuksiakin tehdään, paranee palkansaajien ostovoima. Myös korot ovat laskeneet, samoin öljyn hinta, mitkä toisaalta alentavat kuluja.

Työllisyyden kehittyminen Suomessa on vielä jossain määrin arvoitus; heikkenemistä tulee tapahtumaan, mutta kuinka paljon? Toivotaan, että elvyttävät toimet esim. investointien suuntaan purevat ja ehkäisevät osan irtisanomisista. Mutta mitä tekee amerikkalainen kuluttaja? Kornia, mutta totta, kulutuksen määrä vaikuttaa globaalisti valitettavan paljon talouden tilaan. Ei kuulosta hyvältä.


Kommentit

27.2.2015 15:09  trustfunds402@yahoo.com

Hei rakas hakija
Olen Mr. Stephen Brown nimen ja olen omistaja rahastot Maailman Loan Company. Kunniaksi minun suuri tekemisistään, minä haluan teidän tietävän, että minä annan pois kaikenlaisia laina voi koskaan ajatella vain alhainen korko on 3%. Vauhtia nyt ja hakea oman kiireellinen laina, jotta saamme oman lainan käynnissä. Ota yhteyttä jo tänään osoitteessa: trustfunds402@yahoo.com tai.
Hae lainaa tänään ja saada se niin nopeasti kuin haluat.
* STEPHEN BROWN *


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini