Blogi

Onko alkoholista varaa säästää?

Perjantai 20.11.2009 klo 11.19


Kysymys saattaa olla provosoiva, mutta mielestäni oikeutettu. Viime maanantain valtuustossa keskustelimme Raija Sipisen tekemästä ja itsenikin allekirjoittamasta aloitteesta alkoholitarjoilusta luopumisesta kaupungin edustustilaisuuksissa. Uutisista ilmenee, miten asiat etenivät.

Olen profiloitunut jo useammassakin asiassa tiukaksi alkoholin anniskelun ja tarjoilun suhteen. Edustustilaisuuksien tarjoilun suhteen olisin ollut valmis hyväksymään myös poikkeuksia erityisistä syistä, kuten kaupunginhallituksessa esitin. Tässä tarjoilussa ei ole kyse järjestyshäiriöistä eikä varmaan useimmissa tapauksissa suurista terveydellisistäkään riskeistä. Olkoonkin, että joillakin henkilöillä edustustilaisuuksia saattaa olla hyvinkin runsaasti, jolloin tämäkään puoli ei ole aivan poissuljettu. Valittavana varmasti aina on myös alkoholiton vaihtoehto.

Ennen muuta toivoisin kaupungin näyttävän esimerkkiä siitä, että tilaisuuksia voidaan järjestää vallan mukavissa merkeissä ilman, että lasissa on prosentteja. Päihteettömyys olisi selvä signaali arvoistamme. Toisekseen on todella tarpeetonta uhrata tällaiseen tarkoitukseen verovaroja etenkin kun tiukkuutta on monissa välttämättömissäkin palveluissa.

Ylipäätään olen useaan otteeseen ottanut etenkin hallituksen kokouksissa esiin kriittisesti edustustilaisuuksien järjestämisen. Niitäkin toki tarvitaan ja verkostoituakin kannattaa, mutta harkintaa on syytä käyttää varsin tiukasti. Vieraanvaraisuus on kaunis tapa, mutta millä tapaa ja missä kaikessa sitä osoitetaan, on verovaroilla toimittaessa syytä aina pitää mielessä.

Tyytyväisyydellä on todettava, että asiassa on tapahtunutkin jo pientä edistystä. Määrärahoja on vähennetty ja harkintaa käytetään entistä enemmän. Tästä voi antaa kiitokset!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini