Blogi

Nyt sitä saa: ekokonservatismia!

Sunnuntai 22.11.2009 klo 11.42


KD on avannut uuden ekokonservatiivikampanjan. Kuten Päivi Räsäsen puheesta Uutissivulta voi tarkemmin lukea, kyse ei ole kuitenkaan vain väliaikaisesta projektista vaan siitä, että KD haluaa nostaa ympäristöarvoja kristillisessä viitekehyksessä esille. Kyseessä on siis aito haaste arvoliberaalille ympäristöpolitiikalle, jota vihreät puolueena ja monet ns. vasemmistovihreät edustavat.

Mutta otanko itse ympäristön elintavoissani huomioon? En asu kommuunissa, pidä viljelypalstaa enkä osta juurikaan kirpputorilta vaatteita. Sen sijaan kuljen arkipäivän matkat varsin pitkälti joko kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla, sammutan turhat valot, pesen täydet koneelliset pyykkiä, vältän turhaa kulutusta ja suosin kotimaisia tuotteita. Kodista ei löydy läjäpäin elektoroniikkaa eikä sauna lämpiä joka ilta. 

Parantamisen varaakin varmasti löytyy, mutta aivan intiaaniksi en ole ajatellut ryhtyä. Avainsanaksi voinee nimetä kohtuullisuuden, joka myös on ekokonservatiivikampanjan ytimessä. Sanalla sanoen, voin yhtyä täysin sydämin KD:n kampanjaan. Jumala antoi meille maailman viljeltäväksi ja varjeltavaksi. Ryhdytään toimeen!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini