Blogi

Petrausta bussiliikenteeseen

Torstai 4.2.2010 klo 18.59


Kuten tunnettua, nykypäivänä olisi suotavaa ajatella ilmastoa ja suosia joukkoliikennettä. Yhtä tunnettua on kuitenkin se, että lippujen hinnat ovat varsin hulppeita etenkin pidemmän matkan liikenteessä.

Pitkän matkan liikenne näyttää pyörivän ammattilaistenkin näkemysten mukaan pitkälti rahdin ja opiskelijoiden avulla. Opiskelijoille hinnat ovatkin huomattavasti edullisemmat. Silti useimmat vuorot kulkevat varsin vähäisellä matkustajamäärällä. Eikö siis olisi kannattavampaa laskea vähän myös muiden hintoja ja saada autoon enemmän matkustajia? Vaikea on tietysti ennustaa, mikä alennus alkaisi vaikuttaa ja tuoda toisaalta myös katetta kuljetusyrittäjälle vastaavasti. Alekampanjoita on harvakseltaan ollut, miksei edes vähän useammin. Näinhän vaikutus matkustajamäärään tulisi testatuksi.

Toinen kummastusta herättänyt seikka on pikavuoropysäkkien sijoittelu. Sain valistusta paremmin asiaan perehtyneeltä henkilöltä ja näyttää siltä, että yrittäjien kilpailu saattaa johtaa matkustajan kannalta kohtuuttomiin ratkaisuihin. Vakiovuoroa ajava linja saattaa vastustuksellaan estää pikavuoropysäkkien saamisen järkeviinkin paikkoihin. Matkustajan kannalta tämä näyttäytyy lähinnä kiusanteolta, josta tulisi päästä eroon. Eräskin tuttu vaikeroi tämän asian kanssa, joka lisäsi päivittäistä matka-aikaa huomattavasti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini