Blogi

Kotihoitoon tarvitaan lisää käsiä

Maanantai 12.4.2010 klo 22.08


Kotipalvelussa on selvä tarve lisäresursseille. Palvelualueen johtaja Pirkko Soidinmäki kertoi KD:n järjestämässä vanhuspalvelutilaisuudessa, että tarvetta olisi ainakin 30 lisävakanssille. Tahti on kiristetty jo niin tiukaksi, ettei siitä ole tehokkuutta löydettävissä. Asiakkaat ovat myös entistä hoitoisempia, koska ihmisiä pyritään hoitamaan kotonaan niin pitkään kuin mahdollista.

Tilaisuuteen osallistuneiden noin 50 henkilön joukosta tuli myös useita kommentteja siitä, että monet ikäihmiset haluaisivat kotoaan jo johonkin palveluasumiseen. Palveluasumispaikkoja onkin valmistunut ja valmistumassa lisää Jyväskylään tämänkin vuoden aikana.

Moni kaipasi myös kotipalvelulta laajempaa palvelua: siivous ja ruuanlaitto ovat nyt mahdollisia vain rajoitetussa määrin. Keskustelua käytiin myös mm. asenteista, jotka eivät aina ole kohdallaan.

Petrattavaa siis löytyy, mutta kaiken kaikkiaan keskustelu käytiin rakentavassa hengessä. Mukana olleille valtuutetuille jäi paljon asioita työstettäväksi.

 

  


Kommentit

15.4.2010 0.31  Anja Koivistoinen

Olin mukana kyseisessä tilaisuudessa. Jotenkin jäi vaivaamaan asioiden pintakäsittely. Ei varmaan uskallettu kysyä todella tärkeistä asioista. Olihan paikalla kaksi kansanedustajaa. Tärkeä viesti oli kuitenkin, että nämä kansanedustajat välittävät ja haluavat tehdä vanhusten asioiden korjaamiseksi parhaansa. He vievät viestiä eduskuntaan. Tarvitsemme "senjoreille" monimuotoista palveluasumista, jota tällä hetkellä on vähän vielä Suomessa ja ainakin Jyväskylässä. Kaikenkaikkiaan "senjorit" on n.1.4 milj. joukko, joka tarvitsee erilaisia palveluja. Työllistävä vaikutus, kun vaan osataan päättäjien taholta ymmärtää se. ASENNEMUUTOS. Eläkkeet nostettava oikeudenmukaiselle tasolle, että "senjorit" voivat ostaa palveluja ja nuoret työllistyvät palvelujen tuottajiksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini