Blogi

Perheiden valinnanmahdollisuudet lasten kotihoitoon lisääntyvät radikaalisti

Torstai 20.5.2010 klo 23.20


Oli todella ilo nähdä, miten KD ryhmämme valtuustoaloite myös yli 3-vuotiaiden lasten kotihoidon tukemisesta meni läpi. Jyväskylän kaupunki aloittaa vuoden 2011 alusta tiettävästi ensimmäisenä kuntana Suomessa maksamaan tukea myös yli 3-vuotiaiden lasten kotona hoitamisesta. Tuen määrä on 400 euroa/lapsi/kk ja se on verollista. 

Tuen voi saada, mikäli lapsesta ei makseta muuta tukea eikä hän ole kunnallisessa kerhotoiminnassa, hoidossa on lisäksi vähintään yksi perheen ulkopuolinen lapsi, hoitaja ottaa y-tunnuksen ja kaupunki hyväksyy hoitajan. Ulkopuolisesta lapsesta maksetaan vähän suurempaa hoitorahaa.

Vaihtoehtoisesti tukea maksetaan, jos kotona on vähintään neljä omaa päivähoitoikäistä lasta tai vanhempi on kunnallinen perhepäivähoitaja, joka hoitaa samalla myös omaa lastaan.

Uusi malli mahdollistaa lasten kotihoidon jatkamisen haluttaessa ja vähentää myös päivähoidon järjestämiseen kohdistuvia paineita. Ennen muuta se tarjoaa perheille lisää valinnanmahdollisuuksia lasten hoitamiseen.

Aloite on syntynyt keskustelusta yhden ystäväni kanssa, joka perheenäitinä pohdiskeli mahdollisuuksia hoitaa lapsia itse vielä kotihoidontuen päättymisen jälkeen.


Kommentit

21.5.2010 9.02  Tiina Maria Turunen

Mahtavaa Marika ja muut! Täällä kotiäitinä sydän läpättää, kun tapahtuu tällaista konkreettista.

23.10.2010 19.10  Kaija Hietanen

Hienoa, olen ehdottomasti sitä mieltä, että pienten lasten hoitopaikka on koti, itsellä ei ole enään kun aikuisa lapsia ja meillä lapset hoidettin kotona minun ja apulaisen avulla, olen ajanut tätä asiaa jo pitkään, hyvä että saadaan konkretiaa eli rahaa näin tärkeään asiaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini