Blogi

Kokoomus teki pesäeron kristillisiin arvoihin

Maanantai 14.6.2010 klo 19.18

Kokoomuksen viikonloppuna kokoontunut puoluekokous hyväksyi kaksi aloitetta, joissa tehdään selkeä pesäero kristilliseen arvomaailmaan. Tämä on erittäin valitettavaa. Vanhat arvot: koti, uskonto ja isänmaa on siis ainakin keskimmäisen osalta siirretty sivuun.

Kokous hyväksyi sukupuolineutraalia avioliittoa ajavan aloitteen perustellen sitä syrjimättömyydellä. On erikoista, ettei rekisteröity parisuhdekaan riitä, vaan niistä pitäisi saada myös avioliittoja. Suurimmat juridiset erot avioliittoon nähden ovat siinä, ettei rekisteröity parisuhde mahdollista automaattisesti samaa sukunimeä ja mahdollisuutta adoptioon (jossa tosin on paljon muitakin ehtoja kuin sukupuoli). Adoptiokysymys on erittäin iso periaatteellinen kysymys ja koskee mitä suurimmassa määrin myös lapsia. Tässä palataan luonnollisesti samaa keskusteluun kuin hedelmöityshoitojen yhteydessä, eli siihen onko lapselle ylipäätään millään lailla tarpeen kahta sukupuolta olevien vanhempien osuus elämään. Nimikysymys taas olisi haluttaessa ratkaistavissa muullakin lainsäädännöllä.

Miehen ja naisen välinen avioliitto on paitsi kristillinen instituutio myös tuhansia vuosia vanha maailmanlaajuinen instituutio monissa muissakin kuin kristillisissä maissa. On siis merkillistä, ettei sitäkään voi jättää rauhaan.

Toinen Kokoomuksen hyväksymä aloite koski uskonnonopetuksen muuttamista uskontotiedoksi. Omalla uskonnolla ja kristinuskolla ei nähdä siis mitään sen kummempaa merkitystä historiassamme, etiikassamme, yhteiskunnan perusrakenteiden synnyssä, arvomaailmassa jne. Erityisen pettynyt olen siihen ilmeisen pinnalliseen ajatusrakennelmaan, jossa näitä seikkoja ei nähdä eikä omia juuria arvosteta. Maahanmuuttajat eivät voi olla peruste luopua omista juuristamme ja niihin tutustumisesta. Päin vastoin - vain ne tuntemalla voimme aidosti ja juurevasti kohdata myös eri tavoin ajattelevia.  

Kokoomuksen nettisivuilla kohdassa Aate kerrotaan seuraavaa: "Tahdomme säilyttää sen perinteisen ja arvokkaan henkisen, hengellisen ja aineellisen pääoman, jonka edeltävät sukupolvet ovat meille jättäneet." Nyt hyväksytyt aloitteet eivät voisi olla enemmän ristiriidassa tämän ilmoituksen kanssa!

2 kommenttia .