Päihteet huostaanottojen suurin syy

Share |

Maanantai 6.9.2010 klo 22:06


Ylen uutiset kertoi 6.9., että huostaanottojen selvästi suurin syy ovat vanhempien päihdeongelmat. Huostaanotto on näissä tapauksissa yleensä välttämätön ja usein lastensuojelutoimia olisi tarvittu jo aikaisemmin. Luonnollisesti kaikkien kannalta parempi olisi, että näitä tuhansia huostaanottoon johtavia päihdeongelmia olisi vähemmän.

Tutkimuksen mukaan puolet alaikäisenä huostaanotetuista nuorista ei jatka opiskeluja peruskoulun jälkeen ja muitakin riskitekijöitä on.  

Huostaanotot ovat vain yksi niistä alueista, jolla päihteet aiheuttavat huomattavia inhimillisiä ja taloudellisia kustannuksia. Koska Suomessa aletaan tosissaan tiukentamaan suhtautumista päihteisiin? Tupakan suhteen tiukkuutta on löytynyt yllättävässäkin määrin, mutta alkoholi nauttii edelleen turhan suurta suojelua. 


Kommentit

6.9.2010 22:40  birgitta koskinen

kannatetaan alkoholin kriminalisointia.

14.9.2010 18:44  ms

Alkoholi ei ole koskaan syy, vaan aina seuraus.
Perheiden taloudellinen ahdinko joko itse aiheutettu tai ei ja tähän pahaanoloon otetaan tuikku murheeseen jotta velat muutuu saataviksi.
Alkoholi on lähes aina pakenemis keino todellisuudesta.
Samoin kuin muutkin päihteet.

Ihmiset opetetaan ettei tarvitse ottaa vastuuta eikä tarvitse kokea elämän tuomia kipuja eikä niitä edes sallita kohdata.. Terapautit lykäävät masennuslääkkeitä naisille, miehet ottavat samassa tilanteessa pullon kossua..
jotta saisi hetken rauhan sielulleen. Yhteiskunta tekee siis itselleen karhunpalveluksen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini