Blogi

Budjettivääntö edessä

Maanantai 17.10.2011 klo 22.07


Olen ollut vuodesta 2005 Jyväskylän kaupunginvaltuustossa ja vuodesta 2007 kaupunginhallituksessa. Jokasyksyinen ponnistus on talousarvion laatiminen seuraavalle vuodelle. Kuinka ollakaan pulmana ei ole koskaan ollut, mihin rahat laittaisi, eikä liene ollut järin usein näitä vuosia ennenkään. Sen sijaan tuska siitä, mihin ja miten saa rahat riittämään, ei ole näyttänyt laantumisen merkkejä.

Kreikan tie ei saa olla meidän tiemme; kaikki velat ovat joskus edessä korkojen kera. On ehkä rehellisesti tunnustettava, ettei koko repertuaariin välttämättä ole jatkossa varaa. Olen täysin samaa mieltä niiden kaupunkilaisten kanssa, jotka ovat kritisoineet satamaan tehtävää katukaivantoa ja p-hallia. Voin hyvällä syyllä sanoa, että niiden vastustaminen oli perusteltua. Kaikkia investointeja ei kuitenkaan ole viisasta panna jäihin, vaan eteenpäinkin on katsottava ja luotava terveitä ympäristöjä niin kouluille kuin vaikka terveyspalveluille.

Haastava tehtävämme jälleen kerran on miettiä, miten löytää tasapaino talouden reunaehtojen sekä kuntalaisten peruspalveluiden turvaamisen ja tarpeellisten investointien välillä. Juustohöylä ei ole tässä lajissa hyvä, sen sijaan kaikkia ratkaisumalleja on syytä avoimin mielin tarkastella.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini