Arvoista kaikki lähtee -mielipidekirjoitus

Share |
06.02.2019

Viispiikkinen 6.2.19

ARVOISTA KAIKKI LÄHTEE

Kansaa ovat puhuttaneet tänä vuonna rikokset ja maahanmuutto sekä nyt vanhustenhoidon tila. Ilmeistä on, että kummallakin sektorilla tarvitaan toimenpiteitä. Muutamia toimenpiteitä mainitakseni, riittävä hoitajamitoitus on syytä lisätä lakiin sanktioiden kera ja valvontaa parantaa. On myös oltava tarkkana siinä, milloin ja millä kriteereillä palveluja ostetaan.  

Muualta tänne asumaan tulevilta on edellytettävä tiukemmin sitoutumista Suomen lainsäädännön ja yhteiskunnan keskeisiin periaatteisiin. Karkotusten toimivuuden parantamiseksi on haettava ratkaisuja myös EU-tasolla. Ylipäätään kaikenlaisten väärinkäytösten ja toistuvien turvapaikkahakemusten karsimiseksi on järjestelmää kehitettävä ja prosesseja nopeutettava. Samanaikaisesti on lisättävä ymmärrystä sen suhteen, miten esim. kääntymisen aitoutta kristinuskoon voidaan arvioida.  Turvapaikkapolitiikan tulee olla vainoa kärsineiden osalta inhimillistä, mutta tarvittaessa myös tiukkaa.     

Loppuviimein näissä kummassakin asiassa on kyse arvoista. Siitä, kunnioitetaanko toista ihmistä ja tämän koskemattomuutta ja pidetäänkö huolta heikommista? Kyse on myös ihmiskuvasta, siitä onko jokainen tasa-arvoinen ja arvokas iästä ja sukupuolesta riippumatta vai hyväksikäytön kohde tai bisneksenteon väline?   

Kaikki toiminta lähtee joltain arvopohjalta. Ei ole yhdentekevää, minkälainen tuo arvopohja on ja etenkään, miten sitä käytännössä toteutetaan. Strategioissa voi olla erinomaisia arvoja, mutta todellisuus jotain muuta.

Mitä eettisesti toimimiseen tulee, on varmasti meillä jokaisella peiliin katsomisen paikka eikä täydellisyyteen päästä koskaan. Siitäkin huolimatta meidän on syytä vahvistaa eettisiä periaatteitamme ja pyrkimystä hyvään ja oikeaan.  Turvallisen yhteiskunnan ytimessä ovat ihmisarvon kunnioittaminen, rehellisyys, vastuullisuus, välittäminen ja oikeudenmukaisuus. Näiden pitkälti kristillisestä perinteestä nousevien arvojen varaan on hyvä rakentaa kestävää yhteiskuntaa. Toisaalta jos ne murenevat, ei tilannetta korjata millään pykälämäärällä.    

Meillä on hyvä maa. Pidetään siitä huolta ja rakennetaan yhdessä Suomi, johon voi luottaa!

Marika Visakorpi
varatuomari
kansanedustajaehdokas (kd)
Jyväskylä

17.02.2019Kristillisdemokraattien kampanja käynnistyi Keski-Suomessa
10.02.2019Vaalipäällikkö Sirpa Arposuo esittelyssä
10.02.2019Kärkipoliitikkoja paneelissa
09.02.2019Yksinasuvien politiikkaohjelma
06.02.2019Arvoista kaikki lähtee -mielipidekirjoitus
21.01.2019Kirjoitus seksuaalirikoksista
11.01.2019Kristillisdemokraattien vaaliohjelma julkaistu
21.12.2018Puolimatka ja Dachauer ehdokkaiksi
04.12.2018Puoluevaltuusto otti kantaa kosteikkoluonnon puolesta
02.12.2018Puoluevaltuusto: Ammatilliseen koulutukseen lisäresursseja

Siirry arkistoon »