Maakuntavaltuustoaloite biokaasun käytön turvaamiseksi

29.05.2021

Kristillisdemokraattinen maakuntavaltuustoryhmä jätti 28.5.21 seuraavan aloitteen: 

BIOKAASUN TULEVAISUUS LIIKENNEPOLTTOAINEENA VARMISTETTAVA

Keski-Suomessakin vahvasti edistetty, kotimainen, kiertotaloutta parhaimmillaan edustava sekä ilmastoystävällinen biokaasu uhkaa jäädä EU:n ilmastopolitiikan uhriksi henkilöautoliikenteessä. Autonvalmistajat ovat jo ryhtyneet vähentämään kaasuautojen kehittämistä, mikä on suoraa seurausta EU:n henkilöajoneuvojen CO2-päästöjä koskevasta sääntelystä. Siinä asetetaan rajoja uusien autojen hiilidioksidipäästöille. Ongelma tulee siitä, että kaasuautojen päästöt lasketaan ns. pakoputken päästä ja vieläpä vain maakaasun päästöjen mukaan. Biokaasulla ajaminen ei kuitenkaan lisää ilmakehän hiilidioksidipäästöjä lainkaan, kun otetaan huomioon sen koko elinkaari. Ajoneuvovaihtoehdoista puhuttaessa biokaasulla ajaminen onkin ilmastotavoitteiden saavuttamisen kannalta erittäin suotava ratkaisu. Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että EU on ajamassa epäviisaalla toiminnalla tämän ilmastoystävällisen, edullisen ja kaiken lisäksi kotimaisen polttoaineen käyttöä alas ja on luottamassa yksin täyssähkö- ja hydridiautoihin.

Keski-Suomen liiton strategiseen kärkeen biotalouteen sisältyy tavoite kiertotalouden ja resurssiviisauden edistämisestä. Tähän puolestaan on sisältynyt myös biokaasun käytön edistäminen. Biokaasun merkitys maakunnallemme on siten tunnistettu ja tunnustettu ja maakunnassa on tehty uraauurtavaa työtä biokaasun kehittämisessä. Kaiken tämän ei soisi valuvan hukkaan eikä erinomaisen ympäristöystävällisen polttoaineen käyttömahdollisuuksien heikentyvän. 

Esitämme, että Keski-Suomen liitto tehostaa entisestään aktiivista toimintaa ja yhteistyötä muiden maakuntien liittojen ja alan järjestöjen kanssa niin valtakunnallisella kuin EU-tasolla biokaasun käytön jatkomahdollisuuksien turvaamiseksi niin henkilö- kuin muussakin liikenteessä sekä hyödyntämiseksi muutenkin.


KD:n maakuntavaltuutetut
Marika Visakorpi                                              
Hannu Suni
Aira Korhonen                                                 
Petteri Muotka
Riitta Ryynänen

14.06.2021KD jatkaa neljällä valtuutetulla Jyväskylässä
09.06.2021Vaalikampanja huipentuu Sari Essayhin vierailuun
29.05.2021Maakuntavaltuustoaloite biokaasun käytön turvaamiseksi
15.05.2021KD-studiossa keskustellaan ajankohtaisista aiheista
10.05.2021Jyväskylän Kristillisdemokraateilla 42 ehdokasta
23.04.2021Keski-Suomen KD: Hoitoalan arvostuksen osoittaminen vaatii akuutteja toimenpiteitä
10.04.2021JKL KD järjesti ensimmäisen livestriimatun keskustelun aiheena kiusaaminen
21.03.2021KD:lla 38 ehdokasta tähän mennessä Jyväskylässä
24.02.2021Vaalivideo julkaistu
30.01.2021Jyväskylän KD:n vaalivideo tulossa

Siirry arkistoon »