Blogi

Pedofiilituomiot tapetilla

Perjantai 30.10.2009 klo 17.39


Keski-Suomessa on viimeisen puolen vuoden aikana ollut muutamia poikkeuksellisen vakavia lapsiin kohdistuneita seksuaalirikosoikeudenkäyntejä. Viimeisin tapaus, jossa tuomioita langetettiin enimmillään 10 vuotta, on herättänyt runsaasti keskustelua.

On hyvä, että tämä äärimmäisen vahingollinen aihepiiri nousee keskustelun aiheeksi. Sinänsä lainsäädäntö mahdollistaa varsin ankarienkin tuomioiden antamisen, mutta oikeuskäytäntö on hyvin vaihtelevaa. Silti voidaan perustellusti kysyä, ovat asteikot kaikilta osin kohdallaan ja etenkin, ovatko tuomioistuimet käyttäneet niitä riittävästi.

Julkisuudessa tulisi myös nostaa enemmän esiin internetin myötä tulleita rikoksentekomahdollisuuksia. Erilaiset chattipalstat ja sivustot mahdollistavat aivan eri lailla yhteyksien ottamisen tuntemattomienkin ihmisten välillä kuin ennen. Lapsille ja nuorille on opetettava tervettä varovaisuutta keskusteluissa ja varsinkin kuvien laittamisessa tai välittämisessä internetin tai webbikameran välityksellä.

Lainsäätäjän olisi paikallaan pohtia myös rikoksentekijöiden lääkehoidon mahdollisuutta ja muita keinoja ennaltaehkäistä uusia tekoja. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini