Blogi

Lakonuhkia ilmassa

Perjantai 19.2.2010 klo 20.02


Talvi alkaa olla siinä pisteessä, että ensimmäiset lakonuhat ovat ilmassa. Ainakin kuljetusalalla sellaista saattaa olla tulossa, jos kohta muillakin aloilla. Syitä voi tietysti olla monia ja ihan ymmärrettäviäkin.

Tässä taloudellisessa tilanteessa olisi kuitenkin syytä harrastaa suurta malttia palkankorotusten vaatimisessa. Voi olla, että Suomen metsäteollisuus olisi supistanut laajasti muutenkin, mutta tuskin asiaa helpottivat muutaman vuoden takaiset ankarat lakkotoimet ja palkkavaateet. Lasku oli menetyksineen melkoinen. Samaa on syytä pelätä nytkin. Jos tiukilla olevat yrittäjät - kuten kuljetusalalla - joutuvat maksamaan isompia palkkoja, onko yrittäjillä enää mahdollisuuksia jatkaa.

On toki totta, että jotkun alat ovat melkoisessa palkkakuopassa. Jäitä tulisi kuitenkin laittaa nyt hattuun ja ajatella kokonaisuutta. Mahdolliset maltilliset korotukset tulisi kohdistaa juuri syvimmässä kuopassa oleville.

Myös omalle ammattiliitolleni olen välittänyt viestiä, ettei palkankorotuksia tulisi havitella. Joitakin muita syitä barrikadeille nousemiseen kyllä saattaisi olla. Alalla kuin alalla tulisi työolojen ja henkilöstöresurssoinnin olla kohtuuden rajoissa, etenkin kun pyritään työurien pidentämiseen. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini