Blogi

Puiston rauhoittaminen kaljoittelulta herätti kiinnostusta

Perjantai 26.3.2010 klo 15.05


Maanantaina 22.3. yhdessä 40 muun valtuutetun kanssa jättämäni valtuustoaloite päihteettömästä Kirkkopuistosta on herättänyt kiinnostusta. Radio Jyväskylä haastatteli keskiviikkona lähetykseensä aiheesta ja aloite noteerattiin myös Jyväskylän kaupunkilehdessä. Kumpaankin on myös tullut palautetta samoin kuin suoraan itselleni.

Joidenkin radiokuuntelijoiden mielestä piknikit puistossa eivät ketään häiritse eikä puistossa ole erityisen turvatonta. Valtaosin palautteesta on tullut kiitosta. Olen myös saanut useita kommentteja siitä, minkälaisia tilanteita puistossa on ollut: päiväaikaankin on käyty vanhan ihmisen kimppuun, kirkon kupeessa käydään tarpeilla ja kirkossa oppaana toiminut henkilö on kokenut olonsa hyvin turvattomaksi päihtyneiden ihmisten vuoksi. Välttämättä tietysti nämäkään kaikki eivät liity siihen, että juuri puistossa olisi päihteitä nautittu. Kaljoittelevat porukat vetävät kuitenkin puoleensa jo valmiiksi päihtynyttä sakkia. Pullojen kanssa oleilu herättää myös muissa turvattomuuden tunnetta, vaikka kaikki alkoholin nauttijat eivät suoranaisia järjestyshäiriöitä aiheuttaisikaan.

Asiassa tarvitaan luonnollisesti myös jonkinasteisia juridisia selvittelyjä. Järjestyslain mukaan alkoholia ei saa nauttia yleisillä paikoilla. Puistoissa kuitenkin saa, jos se ei kohtuuttomasti estä muita käyttämästä sitä varsinaiseen tarkoitukseensa. Juuri tästä onkin asiassa pitkälti kyse. Monet varsinkin vanhemmat ja lasten kanssa liikkuvat ihmiset ovat kokeneet tilanteen sellaisena, etteivät halua koko puistoon mennä. Vähintäänkin kaupungilla maanomistajana tulisi olla oikeus ohjeistaa, miten puistossa toivotaan käyttäydyttävän päihteiden suhteen. Mikään taikasauva toki tämäkään ei ole, mutta vahva viesti kuitenkin.

Paraatipuistomme tulisi olla kaikkien käytössä ja sitä tulisi myös kunnioittaa kirkon ympärillä olevana kulttuurimiljöönä.

Palautetta on tullut myös Lounaispuistosta, jonka lähistön asukkaat ovat kovin kypsyneet kaljoittelijoiden aiheuttamaan meteliin. Toiveita olisi siis useammassakin suunnassa.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini