Blogi

Vantaan tragedian äärellä

Keskiviikko 3.4.2024 klo 12.23


Vantaalla tapahtunut kouluampumistapaus on järkyttänyt koko Suomea. On selvää, ettei tällaista pitäisi koskaan päästä tapahtumaan ja koulun tulisi olla turvallinen paikka kaikille. Tapahtuman uhrit perheineen, kuten myös koulun muut oppilaat ja henkilökunta tarvitsevat nyt kaiken sen tuen, mitä on saatavissa traagisen tapahtuman läpikäymiseen, toipumiseen ja turvallisuudentunteen vahvistamiseen.  

On tärkeää, että asia tutkitaan perusteellisesti, kuten hallitus heti tuoreeltaan lupasi ja että sen jälkeen katsotaan, mihin johtopäätöksiin asiassa on aihetta lasten ja nuorten turvallisuuden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi toivon mukaan paremmin jatkossa. On sinänsä luonnollista ja prosessointiinkin kuuluvaa, että ihmiset pohtivat jo tapahtuneen syitä. Kuitenkin netissä ja somessa vuolaana virtaavassa keskustelussa on se vaara, että tehdään johtopäätöksiä jo ennenkuin asiaa on selvitetty ja ilman siihen liittyvää tietoa. Huhujen levittäminen ei myöskään palvele asian kunnioittavaa ja tarpeenmukaista läpikäyntiä. 

Yleisellä tasolla voimme varmasti sanoa, että oikea-aikaisen avun saatavilla olo, kiusaamisen ehkäisy ja siihen puuttuminen, ystävällinen suhtautuminen toinen toiseensa sekä ylipäätään hyvien eväiden tarjoaminen lasten ja nuorten elämään pikemmin kuin vaikkapa väkivaltaa ihannoivien materiaalien katselu, lisäävät lasten ja nuorten hyvinvointia. Se, miten nämä asiat mahdollisesti konkreettisesti liittyvät tai eivät liity nyt käsillä olevaan tragediaan, selviää vasta myöhemmin. Annetaan nyt rauha tapahtuneen uhreille ja kouluyhteisölle sekä viranomaisille asian tutkintaan.      


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini