Henkilökuvasyyskuva_43.jpg

Synnyin 60-luvun loppumetreillä Helsingissä. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin pääkaupunkiseudun maisemissa ja opiskelin oikeustieteellisessä tiedekunnassa Helsingin yliopistossa.

Olin (olen) perheen ainoa lapsi, mutta varsinkin äiti piti huolen siitä, että kasvatukseen kuului sopivassa suhteessa niin rajoja kuin rakkauttakin. Isältä puolestaan opin kiinnostukseen luontoon ja liikuntaan.

Kertovat olleeni tomera pienestä pitäen, mitä nyt vähän itsepäinenkin ( ; Koulunkäynti maistui eikä todistuksissakaan ollut moittimista. Tärkeimmäksi asiaksi elämässäni on kuitenkin jo pienestä pitäen muodostunut usko Jumalaan. Haluan tunnustaa Jeesuksen elämäni Herraksi ja pyytää Hänen apuaan jokaiseen päivään. En ole kiinnostunut uskosta teoriana tai harrastuksena, vaan luonnollisena osana elämää. Hyviä neuvonantajia tarvitaan aina, mutta voisiko parempaa olla kuin itse elämän Luoja!

Sopivasti laman keskellä valmistuttuani tulin tutuksi niin pätkä- kuin vapaaehtoistöiden ja työttömyydenkin kanssa. Vuonna 1998 saivat sitten Helsingin pölyt jäädä taakse ja suuntasin työn perässä Jyväskylään. Lyhyeksi tarkoitettu keikka on sittemmin muuttunut vakituiseksi asettumiseksi kauniisiin keskisuomalaisiin maisemiin.

Työni syyttäjänä on haastanut totuuden etsimiseen ja oikeudenmukaisen ratkaisun löytämiseen milloin pienemmissä milloin suuremmissa asioissa. Työ on ollut oiva opettaja myös harkinnan ja uskalluksen käyttöön erilaisissa tilanteissa. kd_50_6.jpg

Politiikkaan läksin mukaan vuonna 2002, jolloin liityin Kristillisdemokraatteihin. Ensin toimin paikallisosaston johtokunnassa kunnes vuonna 2004 tulin valituksi Jyväskylän kaupunginvaltuustoon. Nyt on neljäs kausi menossa. Tehtävä on tuonut mukanaan valtavasti uutta opittavaa koko kunnallisen elämän alalla sosiaali- ja terveystoimen asioista kaavoitukseen ja taloudesta opetustoimeen. Olen suhtautunut saamaani luottamukseen vakavasti ja pyrkinyt sen mukaan myös perehtymään asioihin ja vaikuttamaan niihin. Olen myös mukana monissa Kristillisdekraattien luottamustehtävissä kuten Jyväskylän paikallisosaston puheenjohtaja.

Jaksamisen kannalta on kuitenkin tärkeää, ettei elämä ole pelkkää työtä ja politiikkaa. Suosikkiharrastuksiani ovat liikunta milloin kävellen, milloin pyörällä tai suksilla, lautapelit ja tutustuminen uusiin paikkoihin. Viime mainittu voi tarkoittaa yhtä hyvin reissua keskiaikaisiin pikkukaupunkeihin Italiassa kuin seikkailua Keski-Suomen kyläteillä ja luonnossa. Mielelläni luen myös kirjoja tai piipahdan jossain kulttuuritapahtumassa, jos aika antaa myöden.

Tekemisiäkin tärkeämpiä ovat kuitenkin ihmissuhteet. Ystävät ovat sekä oivallinen peili ihmisenä kasvamisessa että toisaalta korvaamaton tuki erilaisissa elämäntilanteissa puolin jos toisinkin.

Kristityt ovat kautta aikojen kokoontuneet yhteen ympäri maailman. Oma kotiseurakuntani on Jyväskylän Vapaaseurakunta. Tervetuloa tutustumaan kotoiseen seurakuntaamme!