Blogi

Kuluttajavirasto puuttui väkivaltaan mainonnassa

Tiistai 21.10.2008 klo 21.19


Yllätyin positiivisesti lukiessani jokunen päivä sitten lehdestä Kuluttajaviraston puuttuneen kolmen yrityksen mainontaan. Kaikissa oli kyse väkivallan käytöstä mainonnan välineenä. Joukossa oli aseliike, silmälasiliike ja makeistehdas.

Tähän asti väkivallan käyttöön mainonnassa on puututtu erittäin kehnosti. Itse tein keväällä mm. Mainonnan eettiselle neuvottelukunnalle kantelun Huippumalli haussa ohjelmasta, jonka mainoksessa paiskattiin mallikandidaattia ilmassa kohti kanveesia ja sysittiin kyynärpäällä. Kyseessä oli kuulemma symbolinen tai vastaava ilmaisu, jolla ei ollut väkivaltaan liittyvää tarkoitusta. Kuitenkin mainonnan eettisissä säännöissä kielletään väkivallan käyttö mainonnassa. Todettakoon, ettei puuttumisellakaan olisi ollut suurta vaikutusta, kun lausunto annettiin vasta paljon koko mainoskampajan päättymisen jälkeen. Sen sijaan kuluttajavirastolla on keinot puuttua mainontaan halutessaan välittömästi.

Lienevätkö viimeaikaiset tapahtumat saaneet viranomaiset heräämään vai mikä, mutta on hyvä, että Kuluttajavirasto on nyt tarttunut asioihin. Vielä parempi, jos yritykset itse ymmärtäisivät jättää kaiken ihmisarvoa halventavan markkinoinnin automaattisesti pois valikoimista. Tämä aika tarvitsee positiivisia, elämää tukevia viestejä. Siinä voivat yrityksetkin tehdä paljon - ja vielä omaksi edukseen. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini