Blogi

Kesälaitumilta kokousten pariin

Tiistai 4.8.2009 klo 23.16


Kesän kokous- ja nettipäivitystauko voitaneen katsoa päättyneeksi tällä viikolla. Olen tietoisesti pitänyt paussia näiltäkin areenoilta ja keskittynyt sekä nauttimaan kesästä että hoitelemaan kaikenlaista sellaista sosiaalista ja kodinhoidollista, mitä ei talvikaudella samassa mitassa ehdi. Lomaa tosin on vielä myös tulossa ( :

Kaupunginhallitus piti ensimmäisen kokouksensa maanantaina. Esillä oli mm. Kangasvuoren uuden asuntoalueen kaava, josta asukasyhdistys ottikin aktiivisesti yhteyttä. Palautetta oli tullut eri tahoilta muutenkin valmisteluvaiheessa mm. uuden liittymän ja päiväkodin pihan suhteen.

Kävinkin tarkastelemassa paikan päällä päiväkodin pihaa ja suunnitellun liittymän paikkaa. Muuta toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa liittymälle ei selvitysten mukaan ole ja päiväkodin laajaa pihaakin on onneksi mahdollisuus muokata, vaikka tie nykyisestä muodosta vähän lohkaiseekin. Kyse on sinänsä normaalista täydennysrakentamisen ja erilaisten intressien yhteensovittamisesta. Jonkin verran liikenne tullee lisääntymään Kangasvuorentien alkupäässä, mutta toivottavasti myös entistä useampi käyttää joukko- tai kevyttä liikennettä.

Itse suhtaudun täydennysrakentamiseen yleisesti ottaen varsin myönteisesti, koska se on ekologista. Olemassolevan infrastruktuurin ja liikenneyhteyksien liepeille rakentaminen on parempi kuin rakennusten sirottelu sinne tänne.

Kaikkea ei kuitenkaan pidä tällekään alttarille uhrata ja esim. viheralueita on säilytettävä riittävästi. Haja-aluerakentamistakaan ja uusia asuma-alueita ei tule kokonaan torpata, vaan suunnitella harkiten.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini