Blogi

Satamaratkaisu ei miellytä

Torstai 25.2.2010 klo 23.22


Valtuustossa päätettiin tällä viikolla niukalla äänten enemmistöllä hyväksyä Lutakon sataman uusi suunnitelma. Siihen sisältyy muun ohessa paljon puhuttanut Satamakadun lasku ja aukion jatkaminen suoralla kannella tien yli rantaan. Hintalappu tälle on arvioitu noin 4 miljoonaksi euroksi. Vanhassa suunnitelmassa ylitys oli järjestetty kevyen liikenteen siltaratkaisuna.

Itse olin erityisesti kansiratkaisua vastaan ja äänestinkin suunnitelman hylkäämisen puolesta (jolloin vanha suunnitelma olisi jäänyt voimaan). Sataman kehittäminen on hyvä asia, mutta miljoonien laittamista sellaiseen kaivuuprojektiin, joka ei ole välttämätöntä, en voinut hyväksyä.

On totta, että kansirakennelma on jalankulkijoiden kannalta turvallisempi ja yhdistää myös aukiot jossain määrin siltaa paremmin. Turvallisuutta olisi kuitenkin voitu parantaa muillakin konsteilla eikä aukioiden yhdistäminenkään ole niin suuri arvo, että siihen olisi tällaisia rahoja syytä laittaa. Pussinnyörit ovat tiukilla joka asiassa eikä tässäkään ole mitään syytä poiketa tuosta linjasta. Turvallisuutta ei myöskään tule parantamaan alituksen kohdalle suunniteltu kulku maanalaiseen pysäköintihalliin. Jää nähtäväksi, miten homma toimii varsinkin talven liukkailla.

On myös todennäköistä, että kaivamisen hinta tulee nousemaan arvioidusta, onhan kyseessä varsin vaativa osin veden alle menevä rakentaminen. Lisäksi näinä ilmastonmuutoksen aikoina tulvien ja rankkasateiden riski lisääntyy, mikä voi muodostaa ongelmia.  

Ratkaisu on nyt tehty, mutta en voi sanoa olevani siitä iloinen. Myös kaupunkilaisilta saatu palaute viittasi samaan suuntaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini