Blogi

Presidenttiä tapaamassa

Tiistai 9.3.2010 klo 20.37


Sain yllättäen kunnian osallistua presidentin kutsumana naistenpäivän lounaskeskusteluun Mäntyniemessä. Keskustelemassa oli 25 naisjärjestöjen edustajaa, naistoimittajaa ja muita asioiden kanssa toimivia kuten ex-ministeri Elisabeth Rehn.

Keskustelussa nousi erityisesti esiin kaksi teemaa: kansainväliset rauhanprosessit ja naisiin kohdistuva väkivalta niin koti- kuin ulkomailla. Rauhanprosesseihin tulisi jo YK:n päätöslauselmankin mukaisesti ottaa myös naiset mukaan ja huolehtia siitä, että naisiin kohdistuneet ihmisoikeusloukkaukset tulevat asianmukaisesti käsitellyiksi. Liian usein vakaviakin rikoksia painetaan villaisella.

Kotimaisen naisiin kohdistuvan väkivallan osalta presidentti kantoi erityistä huolta siitä, ettei siitä uskalleta tai haluta puhua. Kynnys on edelleen korkea ja leimautumista pelätään. Itse nostin aihepiirin osalta esille paitsi työssä havaittuja ongelmia, myös laajemmin yhteiskuntamme kaksijakoisen suhtautumisen väkivaltaan. Se mikä on käräjäsalissa rikos, on illalla tv:ssä viihdettä. Monet pelit pursuavat väkivaltaa ja sitä käytetään jopa mainonnassa. Tämä kaksinaismoralismi olisi syytä saada järjestykseen ja etenkin media ja yritykset itse ottamaan vastuuta tarjoamistaan malleista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini