Blogi

Jouluna seimen äärelle

Torstai 23.12.2010 klo 14.17


Kaiken vilskeen keskellä on hienoa, että saamme hiljentyä joulun viettoon. Joulun sanomassa minua on puhutellut se, miten erilaiset ja yllättävät ryhmät löysivät Jeesuksen luo; toisaalta köyhät ja halveksitut paimenet, toisaalta kaukaa vieraalta maalta vaivalloisesti saapuneet rikkaat ja sivistyneet tietäjät.

Kummallekin Jumala oli omalla tavallaan ilmoittanut Kuninkaan syntymästä. Paimenet saivat hätkähdyttävän yllätyksen enkelikuoron muodossa keskellä yövuoroaan, tietäjät taas olivat tutkineet kirjoituksia ja näkivät tähden, josta niissä puhuttiin. Tuo tähti-ilmiö on muuten ihan historiallisestikin todettu seikka. Messiaan tulo oli tiedossa myös fariseuksilla, mutta heitä ei kiinnostanut lähteä katsomaan, oliko Kuningas todella syntynyt.

Paimenet ja tietäjät sen sijaan löysivät Vapahtajan sieltä, mistä häntä ehkä vähiten olisi odottanut löytävänsä - tallista. Tärkeintä oli kuitenkin, että he lähtivät ja kohtasivat hänet, joka oli tullut ja edelleen on koko maailman Vapahtaja. Meitäkin kutsutaan Häntä kohtaamaan.

Siunattua Joulun aikaa Sinulle!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini