Blogi

Lausunto kouluverkosta

Tiistai 16.9.2008 klo 23.41


Viime päivinä kuntalaisten mieliä ovat kuohuttaneet kouluverkkoselvityksen ehdotukset. Kerta ei ole ensimmäinen. Vain reilu kolme vuotta sitten olimme tekemässä nykyisen Jyväskylän alueella isoa kouluverkkoratkaisua.

Sivistyspalveluiden valmisteluryhmä antoi tänään lausuntonsa asiasta. Yhtä yksityiskohtaa lukuunottamatta pidän sitä hyvinkin onnistuneena kannanottona. Valmisteluryhmämme mukaan kaikki tapetilla olleet pienten oppilaiden lähikoulut tulisi säilyttää. Lukioiden osalta esitämme Voionmaan lukion säilyttämistä ja korjaamista ennen vuotta 2014 sekä aikalisän ottamista Vaajakosken ja Palokan lukioiden suhteen. Käytännössä tämä tarkoittaisi kyseisten lukioiden toimimista Harjulla väistötiloissa. Siellähän Vaajakosken lukio on toiminut jo kotvasen aikaa väistössä.

Palokan ja Vaajakosken yläkoulujen remontit tulisi aloittaa kiireellisesti. Yksityiskoulut (kristillinen ja steiner) sekä sairaalakoulu sijoittuisivat Kyllönmäelle ammattikoulutukselta vapautuviin tiloihin.

Lausunnon keskeisimpiä seikkoja ovat lähikoulujen säilyminen pienille lapsille sekä koulujen koon pitäminen maltillisena. Kummatkin periaatteet ovat sekä pedagogisesti että lasten hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeitä. 

Tikkakosken lukiolle olisin toivonut muutaman muun kera työrauhaa siten, että ilmaisu sen kohtalon uudelleen arvioinnista myöhemmin olisi poistettu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini