Uskonnonvapaus uhattuna IVY maissa

Share |

Sunnuntai 16.11.2008 klo 23:48


Huolestuttavia uutisia kantautuu entisen Neuvostoliiton alueelta. Kirgisiassa ja Kazakstanissa on vastikään hyväksytty lait, joilla rajoitetaan merkittävästi kristillisten seurakuntien toimintaa. Toiminta on sallitua vain, jos yhteisö on rekisteröitynyt, mikä puolestaan edellyttää joko 50 tai 200 henkilön jäsenmäärää. Nimien antaminen viranomaisille ei sekään ole aivan yhdentekevää mahdollisten vaikeuksien pelossa. Osassa alueen maista on uskonnonvapaus ollut jo tätä ennekin täysin minimissä.

Myös itäisessä naapurimaassamme on vireillä oikeusministeriön hanke lähes 60 kristillisen järjestön toiminnan lakkauttamisesta. Syyksi esitetään yleensä joidenkin määräysten rikkomista - valitettavan tuttu keino vanhoilta ajoilta. 

Kunpa monien kristillisten järjestöjen tekemä yhteiskuntaakin vahvasti rakentavan työn arvo tunnustettaisiin! Esim. alkoholiongelmista kerrotaan kärsivän Venäjällä 40 %:n miehistä. Samalla kamppaillaan yhä alenevan syntyvyyden kanssa. Hyviä uutisia ja Jumalan muuttavaa voimaa tarvitaan sielläkin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini