Blogi

Kuluneen valtuustokauden päättäjäistunnelmissa

Maanantai 15.12.2008 klo 22.09


Tänään kokoonnuimme vanhan valtuuston kanssa jouluaterialle ja kokoamaan ajatuksia kuluneelta valtuustokaudelta. Sen todettiin olleen monella lailla merkittävä ja onnistunut. Vuosikausia viritelty ratkaisu uuden kunnan perustamisesta saatiin vihdoin tehtyä eikä vain maalaiskunnassa ja Jyväskylässä vaan myös Korpilahdella.

Valtuustokausi alkoi ankaran talouskuurin merkeissä. Alkutaipaleelle sisältyi mm. tiukka ja kuohuntaakin herättänyt kouluverkkoratkaisu ja muitakin tiloja on tiivistetty. Lisäksi valtuustokauden aikana tehtiin merkittävä päätös uuden voimalaitoksen rakentamisesta. Keskustelu on ollut vilkasta ja mielipiteet erilaisia, mutta päätöksiin on päästy.

Vielä jää kuitenkin paljon kehitettävää. Strategioiden yhteys käytännön toimintaan on monesti vieläkin liian etäinen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden moninaiset tarpeet vaativat suurta huomiota. Kiireellinen tehtävä on myös terveiden tilojen saaminen useille kouluille ja muille toimijoille, jotka kärsivät tällä hetkellä hyvinkin huonosta sisäilmasta.

Kiitollisin mielin, mutta katse ja vankasti eteenpäin suunnattuna!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini