Blogi

Tupakoitsijat tiukilla

Lauantai 20.12.2008 klo 13.03


Tupakkalakia on tiukennettu viime vuosina reippaasti. Kehitys näyttää etenevän, mikäli työryhmän ehdotukset menevät läpi. Kiristyksiä olisi tulossa mm. tupakkatuotteiden esilläpitoon ja myynnin rangaistavuuteen, kun kyseessä ovat alaikäiset. Tavoite on niinkin kunnianhimoinen kuin saada maasta savuton vuoteen 2040 mennessä.

Nuorena alkanut sauhuttelu lyhentää elinikää keskimäärin 20 vuodella ja vuosittain 5000-6000 suomalaista kuolee ennenaikaisesti tupakoinnin takia. Näitä lukuja katsoessa on hyvin ymmärrettävää, että varsinkin nuorten tupakointiin pyritään puuttumaan tarmokkaasti.

Olen kovasti odottanut, milloin aletaan edes osittainkaan samalla innolla taistelemaan alkoholin aiheuttamia haittoja vastaan. Päihdeongelmat ja humalahakuinen juominen kun aiheuttavat terveyshaittojen lisäksi huomattavassa määrin muitakin yhteiskunnallisia haittoja kuten rikollisuutta,  huostaanottoja, kaikenlaista sotkemista, järjestyshäiriöitä, syrjäytymistä jne. Toivotan tervetulleeksi ja lupaan omalta osaltani edistää kaikkia näiden ongelmien vähentämiseen tähtääviä toimia.   

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini