Blogi

Demokratiaa Valko-Venäjälle

Maanantai 2.3.2009 klo 21.02


dsci0034.jpgMinulla oli suuri etuoikeus osallistua KD:n puheenjohtajan Päivi Räsäsen kanssa 28.2. pidettyyn Valko-Venäjän Kristillisdemokraattisen puolueen perustamiskokoukseen. Koolle oli tullut noin 400 edustajaa eri puolilta maata. Paikalle saapuminen ja kultturisalin vuokralle saaminen eivät todellakaan olleet mitään itsestäänselvyyksiä.

Edellisenä päivänä viranomaiset olivat pyrkineet estämään joidenkin delegaatioiden lähdön paikalle uhkailemalla ja jotkut olivat saaneet potkut työstään oppositiotoiminnan takia. Vaikeudet eivät kuitenkaan ole lannistaneet sikäläisiä KD-aktiiveja, jotka jo kolmatta kertaa olivat järjestämässä puolueen perustamista. Näky vapaudesta ja muutoksesta diktatorisesti hallittavassa maassa oli vahva ja into käsinkosketeltavaa.

Liikkeessä on mukana ihmisiä laajalti eri seurakunnista ortodokseista helluntailaisiin ja katolisista karismaattisiin. Rukous ja hengelliset laulut olivat luonteva osa ohjelman kulkua eikä jäänyt epäselväksi kehen turva viime kädessä laitetaan. Siinä voisi olla meilläkin oppimista!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini