Blogi

Alkoholiton alue

Keskiviikko 25.2.2009 klo 20.03


Kuntalainen otti yhteyttä ja kertoi mielenkiintoisesta havainnostaan Australiassa ja Uudessa Seelannissa. Siellä oli tiettyjä alueita luokiteltu "alcohol free zone" -merkein ja rauhoitettu tyystin näiden nesteiden käytöltä. Yhteydenottaja esitti, että asiaa olisi hyvä kokeilla Jyväskylässäkin esim. Kirkkopuistossa tai Lounaispuistossa.

Ei hullumpi ajatus. En tosin heti osaa sanoa, kuinka kyltit tms. tehoaisivat ja miten niiden noudattamista olisi mahdollista valvoa. Periaatteessa kuitenkin pohdinnan arvoinen asia, olkoonkin että laki jo nyt kieltää häiritsevän juopottelun. Rajanveto ja resurssit vaan ovat rajoittaneet tämän tehoa.

Oli niin tai näin, olen vakaasti sitä mieltä, että on tullut aika tarttua päihdeongelmien ehkäisyyn huomattavasti pontevammin. Tupakan aiheuttamiin haittoihin on puututtu sangen pontevasti viime vuosina. Se luo uskoa, ettei tämäkään alue ole mahdoton. Ja sitä paitsi, mitä muuta yhtä paljon kuluja aiheuttavaa asiaa siedämme yhteiskunnassa yhtä mukisematta? Erityistä huolta kannan humalahakuisesta alkoholinkäytöstä. Viina päässä vie harkintakyvyn tasapuolisesti kaikilta ja seuraukset ovat moninaisia.

Tähän aiheeseen paneudutaan seuraavassa KD:n teemaillassa 10.3. Tervetuloa mukaan ideoimaan viihtyisämpää, hyvinvoivampaa ja kustannuksia säästävämpää päihdepolitiikkaa! Lisätietoja tapahtumakalenterista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini