Blogi

Hyvää Naistenpäivää!

Sunnuntai 8.3.2009 klo 21.02


Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä me suomalaiset naiset voimme olla iloisia monista asioista. Naisten asema on maassamme hyvällä tolalla verrattuna moneen muuhun maailman kolkkaan. Toki vielä riittää puuhattavaa palkkauksen, perheväkivallan ja monen muunkin asian parissa.

Suomen eduskunnassa on neljänneksi eniten naisia koko maailmassa, ja ilman mitään kiintiöitä. Kun osuus kohoaa 40 % yli, voimme uskoa, että myös naisten tieto ja taito tulee riittävästi esille valtakunnan ylimmässä päätöksentekoelimessä.

Ruandassa on yllättäen ainoana maana maailmassa yli 50 % kansanedustajista naisia. Syynä on kuulemma se, että katkeran sisällissodan jälkeen on arveltu, että naiset pitävät maan paremmin rauhallisena. Toivotaan näin!

Rauhanrakentaminen onkin yksi isoimmista tarpeista monissa maissa. Sodat uhkaavat naisten ja lasten turvallisuutta erityisen vakavasti, ei vähiten siinä valitettavan usein käytetyn seksuaalisen väkivallan takia. Tasavallan presidentti Tarja Halonen kiinnittikin tähän vakavaan epäkohtaan oivallisesti huomiota Afrikassa järjestetyssä naisia käsittelevässä konferenssissa. Toivotaan, että kokouksen myötä tähän asiantilaan aletaan kiinnittää enemmän ja vakavampaa huomiota niin Afrikassa kuin muuallakin.  

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini