Blogi

Arabiliiton kannanotot kummastuttavat

Tiistai 31.3.2009 klo 21.36


Tänään uutisoitiin, että Sudanin etsintäkuulutettu presidentti Omar Hassan al-Bashir oli saanut Arabiliiton tuen taakseen huippukokouksessa. Ihmis- ja sotarikoksista syytetyn presidentin pidätysmääräys torjuttiin.

Samassa kokouksessa arvosteltiin voimakkaasti Israelia sotarikoksista Gazan alueella. Johtajat olivat jopa olleet yhtä mieltä siitä, ettei Israelista löydy sopivaa rauhankumppania, kun se ei suhtaudu rauhan saavuttamiseen vakavasti.

Oltiinpa Israelin toimista mitä mieltä tahansa, ei voi välttyä toteamasta, että Arabiliiton linja on hyvin valikoiva. Darfurin pitkään jatkunut kriisi, miljoonien ihmisten hätä, orjakauppa ja jatkuva väkivalta eivät näytä hetkauttavan mihinkään suuntaan. Yhteinen vihollinen Israel tuntuu sen sijaan yhdistävän ja kirvoittavan voimakkaan tuomitsevia reaktioita. Tällainen organisaatio ei anna itsestään kovin uskottavaa ja avointa kuvaa. Toivon, että Arabiliitolta löytyy rohkeutta arvioida myös omien jäsenmaidensa ja niiden johtajien tekemisiä kriittisessä valossa.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini