Blogi

Säästöjä juhlinnasta

Maanantai 30.3.2009 klo 22.40


Jyväskylän kaupunki vietti hiljattain 172-vuotisjuhlia melko reilulla 500-hengen vierasjoukolla Paviljongissa. Ei liene kovin suuri yllätys, että tapaus on kirvoittanut lehtien palstoilla tiukkaa kritiikkiä näinä taloudellisina aikoina.

Itsekin sain kutsun tilaisuuteen, mutta en osallistunut. En pidä tarpeellisena, että kaupungin syntymäpäiviä juhlitaan vuosittain gaaloilla tai muilla vastaavilla iltajuhlilla, jotka varovastikin arvioiden maksavat useamman 10.000 euroa.

Olen useissa yhteyksissä kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa perännyt erinäisten juhla- ja matkustuskulujen suhteen tiukempaa linjaa. Yksi erävoitto tässä saatiin kun valtuusto äänesti nurin esityksen, jossa valtuustoseminaarien järjestämispaikkoja ei haluttu rajata vain omaan kaupunkiin tai maakuntaan.

Minua on valaistu useamman kerran, että kontaktien luominen ja verkostoituminen ovat nykypäivää. Tämä on varmasti aivan totta. Kuitenin kun talous on tiukalla, on syytä miettiä myös sitä, mitä lisäarvoa matka tai juhla tuo ja voidaanko se hoitaa edullisemmin. Juhliakin on hyvä aika ajoin pitää, ettei vallan synkistytä. Mainittakoon, että edistystäkin on kulupuolella tapahtunut. Konsernihallintoon on esitetty noin miljoonan euron säästöjä osana taloustalkoita.

Lopuksi haluan todeta, että aion osallistua Keski-Suomen liiton piakkoin pidettävään 80-vuotisjuhlaan. En ole siis totaalikieltäytyjä. Perustelut: olen ensimmäistä kertaa maakuntavaltuutettuna ja haluan tutustua maakuntaliiton historiaan ja toisiin valtuutettuihin. 80-vuotta on nähdäkseni myös juhlinnalle parempi syy. Silti mietin tätäkin verrattain pitkään. Toivon, että juhla voi antaa omalta osaltaan intoa ja perspektiiviä maakunnan asioiden hyvään hoitamiseen. Ovatko nämä riittävät perusteet; sitä voi vapaasti arvioida. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini