Blogi

Terveet tilat kaupunkiin

Perjantai 9.10.2009 klo 8.31


Jo vuosia Jyväskylässäkin on kärsitty erinäisistä sisäilmaongelmista julkisissa tiloissa. Koululaiset ovat joutuneet olemaan evakossa pitkiä aikoja ja korvaavatkin tilat ovat välillä osoittautuneet kelvottomiksi, viimeksi Lohikoskella.

Muistan erinäisiä tilanteita, joissa olen nostanut rakentamisen valvonnan ja vastuun peräämisen esille joko valtuustossa tai kaupunginhallituksessa. Toissapäivänä pidetyssä kuntalaisfoorumissa tilapalvelujohtaja Esko Eriksson vakuutteli, että tarkastuksia on lisätty ja useimmissa kohteissa on otettu ns. terve talo -kriteerit käyttöön. Niiden pitäisi ehkäistä vastaavia ongelmia jatkossa.

Tämä on todellakin välttämätöntä. On jotakuinkin käsittämätöntä, että ympäri maata törmätään jatkuvasti näihin ongelmiin. Syitä saattaa toki olla useita, mutta opiksi pitäisi ottaa ja mahdollisissa virhetapauksissa saattaa asianomaiset korvausvastuuseen. Kyse on sekä taloudellisesti että varsinkin terveydellisesti yksilön kannalta vakavasta asiasta.

Myönteistä on se, että kaupungin investointiohjelma on suuri pitkälti juuri tästä syystä ja terveitä tiloja pyritään rakentamaan ripeästi - toivottavasti kuitenkaan hötkyilemättä. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini