Blogi

Kallis itsenäisyys

Perjantai 4.12.2009 klo 12.09


Talvisodan alkamisesta tuli tänä maanantaina kuluneeksi 70 vuotta. Joukossamme on vielä satoja sodan käyneitä veteraaneja, jotka ovat taistelleet itsenäisen ja vapaan isänmaamme puolesta.

Meidän nuorempien on syytä pitää huolta siitä, ettei sodassa taistelleiden uhri unohdu. Yhtä lailla on syytä ottaa oppia siitä yhteisvastuun ja uhrautuvuuden hengestä, jota kansamme sodan aikana osoitti. Omaa etua ja viihtyvyyttä ei pidetty ensisijaisena, vaan kotimaan puolesta toimittiin paitsi rintamalla myös kotirintamalla. Tuhannet naiset uurastivat äärimmäisen hyvin organisoidussa lottajärjestössä niin muonituksen, sairaanhoidon, ilmavalvonnan kuin monen muunkin asian parissa. Mukana olivat myös nuoremmat tytöt pikkulottina.

Meidän sodankäymättömien on vaikea varmasti edes ymmärtää niitä olosuhteita, joita rintamalla oli. Ankara pakkanen ja päiväkausien yhtämittaiset taistelut ovat olleet todellinen tulikoe rintamalla olleille. Isänmaan puolustustahto oli kuitenkin olosuhteitakin kovempi ja siitä voimme tänään olla äärettömän kiitollisia. Nyt 70 vuoden päästä - ja jokaisena päivän tämän jälkeenkin - sodan aikana uhrautuneet ansaitsevat syvän kunnioituksemme. Kiitos teille!

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini