Blogi

Vierailulla Itänaapurissa

Torstai 10.12.2009 klo 22.48


Oli mukava käydä taas reilun vuoden jälkeen Venäjällä evankeliumin asialla. Jo matkalla saimme nauttia vieraanvaraisuudesta: pieni piipahdus ystävien luona Terijoella ja pöytä oli koreana ja joululahjat annettu niin tutuille kuin vieraammillekin.

Pian Terijoen jälkeen alkoivatkin jo katujen jouluvalot, joita jatkui aina Pietariin saakka. Liekö tässä yksi asia, joka yhdistää venäläisiä ja amerikkalaisia: kirkkaat ja välkkyvät jouluvalot! Majoituimme esikaupunkialueen uudelle asuinalueelle, jonne nousee koko ajan uusia jättimäisiä 16-kerroksisia taloja. Yhtenä keskeisenä urakoitsijana näytti häärivän YIT.

Oli ilo olla jakamassa sanomaa maailman suurimmasta joululahjasta, itse Vapahtajasta, josta tänään voi kertoa varsin vapaasti. Paljon on siinä mielessä muutosta tapahtunut. Ja eipä näy Suomessa missään sellaista valomainosta kuin Viipurin ortodoksisen kirkon edessä kadun varressa: "Kristus on ylösnoussut". Oli myös hienoa käydä erään ison seurakunnan jumalanpalveluksessa: salissa oli satamäärin ihmisiä innokkaasti ylistämässä Jumalaa. Sanalla sanoen: hyvä matka!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini