Blogi

Kokoomus teki pesäeron kristillisiin arvoihin

Maanantai 14.6.2010 klo 19.18


Kokoomuksen viikonloppuna kokoontunut puoluekokous hyväksyi kaksi aloitetta, joissa tehdään selkeä pesäero kristilliseen arvomaailmaan. Tämä on erittäin valitettavaa. Vanhat arvot: koti, uskonto ja isänmaa on siis ainakin keskimmäisen osalta siirretty sivuun.

Kokous hyväksyi sukupuolineutraalia avioliittoa ajavan aloitteen perustellen sitä syrjimättömyydellä. On erikoista, ettei rekisteröity parisuhdekaan riitä, vaan niistä pitäisi saada myös avioliittoja. Suurimmat juridiset erot avioliittoon nähden ovat siinä, ettei rekisteröity parisuhde mahdollista automaattisesti samaa sukunimeä ja mahdollisuutta adoptioon (jossa tosin on paljon muitakin ehtoja kuin sukupuoli). Adoptiokysymys on erittäin iso periaatteellinen kysymys ja koskee mitä suurimmassa määrin myös lapsia. Tässä palataan luonnollisesti samaa keskusteluun kuin hedelmöityshoitojen yhteydessä, eli siihen onko lapselle ylipäätään millään lailla tarpeen kahta sukupuolta olevien vanhempien osuus elämään. Nimikysymys taas olisi haluttaessa ratkaistavissa muullakin lainsäädännöllä.

Miehen ja naisen välinen avioliitto on paitsi kristillinen instituutio myös tuhansia vuosia vanha maailmanlaajuinen instituutio monissa muissakin kuin kristillisissä maissa. On siis merkillistä, ettei sitäkään voi jättää rauhaan.

Toinen Kokoomuksen hyväksymä aloite koski uskonnonopetuksen muuttamista uskontotiedoksi. Omalla uskonnolla ja kristinuskolla ei nähdä siis mitään sen kummempaa merkitystä historiassamme, etiikassamme, yhteiskunnan perusrakenteiden synnyssä, arvomaailmassa jne. Erityisen pettynyt olen siihen ilmeisen pinnalliseen ajatusrakennelmaan, jossa näitä seikkoja ei nähdä eikä omia juuria arvosteta. Maahanmuuttajat eivät voi olla peruste luopua omista juuristamme ja niihin tutustumisesta. Päin vastoin - vain ne tuntemalla voimme aidosti ja juurevasti kohdata myös eri tavoin ajattelevia.  

Kokoomuksen nettisivuilla kohdassa Aate kerrotaan seuraavaa: "Tahdomme säilyttää sen perinteisen ja arvokkaan henkisen, hengellisen ja aineellisen pääoman, jonka edeltävät sukupolvet ovat meille jättäneet." Nyt hyväksytyt aloitteet eivät voisi olla enemmän ristiriidassa tämän ilmoituksen kanssa!


Kommentit

15.6.2010 0.44  Timo Torvikoski

Tämä alla oleva ilmaiskoon sen mitä mieltä minä olen tässä avioliitto-asiassa:

Room. 1:27
samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.

24.7.2010 12.09  //MS

Oikeastaan pitäisi miettiä mitä avioliitto merkitsee ihmisille tänä aikana.
Koko avioliitto istituutio on revitty ajat sitten hajalle.
Erot myönnetään liian heppoisesti ja jopa Suomen laki lähtee siitä että on pakko antaa ero ja jos ei anna on rikollinen. ts, Laki lähtee käsittelemään avioliittoa minä näkökulmasta käsin kun pitäisi lähteä me näkökulmasta päin.

Yhtä kaikki, tämä kaikki kuuluu lopunajan merkkeihin ja vaikka poltiikot ja muut yrittäisivät pysäyttää se ei onnistu - koska meillä on nyt olemassa sukupolvi joka ei tiedä mikä on oikein ja mikä väärin - sana suvaitsevaisuus on millä kuitataan kaikki ja jolla saadaan musta näyttämään valkoiselta ja valkoinen mustalta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini