Blogi

Palvelusetelit puheena

Sunnuntai 16.1.2011 klo 13.41


Viime aikoina kaupungissa on kovasti keskusteltu palvelusetelien käytöstä erityisesti liittyen vanhusten kotipalveluun. Asia on kh:n ratkaistavana huomenna. Pohdittavana, on kuinka paljon satsataan palveluseteleihin ja kuinka paljon omaan toimintaan.

Päämääränä tulee tietysti olla se, että vanhukset saavat tarvitsemaansa palvelua mahdollisimman joustavasti kohtuuhinnalla. Ja toisaalta se, etteivät työntekijät uuvu liiallisen työmäärän takia eikä palvelun hinta nouse kaupungillekaan kohtuuttoman suureksi. Lisähaastetta asiaan tuo se, että ikäihmisten määrä kasvaa koko ajan.  

Näitä seikkoja punnittaessa ajattelen itse niin, että kaupungin kotipalvelun tulee olla vankka tukijalka toiminnalle. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan pysty vastaamaan kaikkiin tarpeisiin, mikä on johtanut myös työntekijöiden uupumiseen. Tarvitsemme myös ennakkoluulotonta uusien toimintamallien etsimistä selvitäksemme tulevista haasteista. Palvelun laatu ei sinänsä ole automaattisesti parempi julkisessa tai yksityisessä palvelussa, joskin kaupungin palveluna vastuu asiakkaasta on yleensä kokonaisvaltaisempi. Yksityinen toiminta taas voi olla joustavampaa. Nähdäkseni asia tuleekin ratkaista niin, että edellä esitettyihin kysymyksiin tulisi paras mahdollinen ratkaisu niin asiakkaan kuin työntekijän ja kaupungin kannalta. Huomenna voin kertoa, mihin päädyimme.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini