Blogi

Kuntatalouden kiemuroita

Torstai 3.11.2011 klo 18.29


Kaupunginhallitus paneutui kahden päivän ajan tulevan vuoden budjettiin. Pohdiskeltavaa jäi vielä jatkokokoukseenkin, joka on ensi maanantaina. Veroprosenttia päädyttiin lopulta äänestyksen jälkeen korottamaan. Kokoomus ja keskusta kannattivat nykyistä 19 prosentin verokantaa, kun taas sdp, vasemmistoliitto, vihreät ja kristillisdemokraatit nostoa 0,5 yksiköllä.

Paitsi maailman myös kuntien taloustilanne on todella haasteellinen. Kristillisdemokraattien linja onkin ollut, että nyt on etsittävä kaikki järkevät keinot talouden tasapainottamiseksi ja toisaalta kunnan perustehtävän -  tarvittavien palvelujen järjestämiseksi. Vuosikatteen ollessa vain 10 miljoonan euron tuntumassa, ei siitä voida juurikaan nipistää menoja lisäämällä.

Tässä tilanteessa pidimme veronkorotusta yhtenä välttämättömänä keinona. Sen lisäksi on kuitenkin uudistettava myös rakenteita ja kevennettävä organisaatiota. Uuden sukupolven organisaation valmistelu on tässä tärkeä väline, mutta muutoksia on saatava aikaan jo ensi vuoden aikana. Hallinnon keventäminen kaiken kaikkiaan on sangen tarpeellista. Myös investointeja on harkittava tarkemmin terveistä tiloista kuitenkaan tinkimättä. 

Summa summarum - on elettävä sen mukaan kuin on varoja, eikä sen mukaan kuin niitä ei ole.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini