Blogi

Turkin presidentti Jyväskylässä

Perjantai 10.10.2008 klo 23.48


Turkin presidentti Abdullah Gul vieraili Jyväskylässä 9.10. pitämässä Martti Ahtisaari luennon. EU:ta käsittelevässä puheessaan hän kertoi maansa kehittyneen monella lailla ja piti yhteisiä arvoja EU:n kanssa yhtenä tärkeänä perusteena Turkin liittymiselle EU:hun.

Kehitystä on varmasti tapahtunut monilla sektoreilla. Valitettavasti yhteisissä arvoissa on vaan aika paljon toivomisen varaa ihmisoikeuksien ja uskonnonvapauden saralla. Kurdien asema on vähintäänkin kiistanalainen. Myös kristittyihin on kohdistunut aivan viime vuosina vakavaa väkivaltaa ja häirintää, josta esimerkkinä kolmen raamattukaupan työntekijän murhaan johtanut, selkeästi suunniteltu teko. Ikävintä asiassa on se, että myös viranomaiset ja julkinen sana on paikka paikoin ollut tukemassa kristittyjen häirintää. Edellä mainitun tapauksen oikeuskäsittelyyn liittyi myös kyseenalaisia piirteitä.

Kristityksi kääntyminen Turkissa voi valitettavasti edelleen merkitä jopa hengenvaaraa. Tällaista toimintaa ei EU:n piirissä ole syytä hyväksyä missään tapauksessa. 

Kirjoitukseni tästä aiheesta viime vuodelta löydät "kirjoituksia" -sivun "uskonnonvapaus" -alasivulta.   


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini