Blogi

Pienituloisten asema ykkösaiheita kentällä

Perjantai 1.4.2011 klo 23.27


Vaalikenttiä nyt kaksi viikkoa kierrettyäni voi todeta, että ykkösteema ihmisten huulilla on pienituloisten asema. Juttusilla on käynyt lukemattomia eläkeläisiä, työttömiä, yksinhuoltajia ja muitakin, jotka tuskailevat tulojen riittämisen kanssa. Eläkeindeksien leikkaaminen on joka toisen eläkeläisen huulilla eikä suinkaan ole unohtunut, vaikka ratkaisusta on jo 15 vuotta. On ollutkin mukava kertoa, että KD on kaiken aikaa ja edelleen ajanut määrätietoisesti indeksin korjaamista, joka ei olisi taloudellisestikaan mahdotonta.

Työttömyysturvajärjestelmää tulee kehittää kaikenlaiseen lyhyeenkin työntekoon kannustavaksi. Samalla on mietittävä, olisiko peruspäivärahan korottaminen kuitenkin järkevämpää kuin ihmisten hyppyyttäminen nykytahtiin toimeentulotukiluukulla. Järjestelmä ei saa kuitenkaan olla joutilaisuuteen vaan työntekoon kannustava.

Useampi varsin pienillä tuloilla elävä on kuitenkin myös sanonut, ettei halua valittaa. Varsinkin ikäihmiset myös muistavat ajat, jolloin leipä oli vieläkin tiukemmassa ja ahkeruudella pärjättiin. Sekin on hyvä muistutus.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini