Blogi

Elämää vaalien jälkeen

Lauantai 3.11.2012 klo 12.22


Lähes viikko on vierähtänyt vaaleista. Sunnuntai-ilta oli henkilökohtaisesti ja myös KD:n ryhmälle ilon aikaa. Säilytimme neljä paikkaa valtuutossa useimpien muiden menettäessä paikkoja ja itse sain paljon suurempaa luottamusta äänestäjiltä osakseni kuin olisi osannut odottaakaan. Pelkkä ajatuskin yli 1000 henkilön suuruisesta joukosta saa nöyrälle paikalle - osoitettu luottamus on suuri ja velvoittava! Työhön on tartuttava määrätietoisesti.

Moni on itse käynyt kertomassa antaneensa äänensä minulle, mikä valaisee itselle jotain äänestäjien joukosta. Jos mahdollista olisi, olisi tietysti kovin kiinnostavaa tietää, minkälaisesta joukosta ihmisiä äänestäjät muodostuvat esim. ikä-, sukupuoli-, ammatti- tms jakauman perusteella. Tämä saa kuitenkin jäädä oman arvuuttelun asteelle vaalisalaisuutta kunnioittaen. Erityisesti haluan nostaa hattua niille äänestäjille, jotka ovat ilmoitelleet käyneensä kuka Floridassa, kuka Kyproksella tai peräti Australiassa etsimässä kenties kaukanakin olevan äänestyspaikan ja raapustamassa numeroni kuponkiin. Toiset puolestaan ovat ottaneet yhteyttä ja halunneet kysellä tarkempia mielipiteitä ja siten punnita tarkkaan kenelle äänensä antavat. Olipa sitten lähellä tai kaukana, nuori tai ikäihminen, mies tai nainen, paksumpi tai ohuempi lompakko, oleellista on, että jokaisen ääni on tärkeä ja vain juuri sen ihmisen käytettävissä, joka sen on antanut. Vielä kerran suuret kiitokset teille kaikille äänestäjille osoittamastanne luottamusesta! 

Kauan ei juhlahumussa voinut viipyä: tälle viikolle on mahtunut jo kaksikin kaupunginhallituksen kokousta ja tapaaminen sairaanhoitopiirin edustajien kanssa, neuvotteluja ja nyt viikonlopuksi kaupunginjohtajan budjettiesityksen lukemista. Karkeasti arvioiden ajallisesti noin 15 tunnin rupeama politiikan parissa. Äänestäjien osoittama luottamus antaa intoa ja voimaa asioihin paneutumiseen ja olen myös saanut monia hyviä näkökulmia kampanjan aikana ja sen jälkeen kuntalaisilta asioiden hoitamiseen. Kiitos teille siitä!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini