Blogi

Budjetin parissa

Keskiviikko 7.11.2012 klo 22.18


Vain reilu viikko vaalien jälkeen pääsi nykyinen kaupunginhallitus vuoden tärkeimmän urakan eli budjetin pariin. Kahden päivän istumisella saatiin esitys aikaiseksi. Jälleen kerran kyse oli osin niukkuuden jakamisesta; tiukkaa menokuria on harrastettava, mutta samalla haettava tärkeimpien palveluiden turvaamista. Lopputulos on nähdäkseni näissä oloissa ihan kelvollinen.

Erityisesti iloitsin siitä, että esittämäni toiminnalliset ja kehittämistavoitteet hyväksyttiin. Ne koskettelevat aihepiirejä, joita sekä itse että koko Kristillisdemokraattien ryhmä on pitänyt tärkeänä. Hienoa on, että myös muut hallitusryhmät näin näkivät:

Terveys ja sosiaalinen turvallisuus

1) Toiminnallinen tavoite:
Lääkäri ja hammaslääkärivajeesta päästään eroon. Asiakkaat pääsevät hoitoon hoitotakuun edellyttämässä ajassa. Perustetaan työryhmä etsimään keinoja tavoitteeseen pääsemiseksi ja parhaiden käytäntöjen levittämiseksi. Työryhmässä on oltava terveydenhuollon henkilöstön edustus ja henkilöstöä on kuultava asiassa. 

2) Kehittämistavoite:
Päihdehaittoja vähennetään. Laaditaan tai päivitetään käytännönläheinen päihdepoliittinen toimintaohjelma ja kohdennetaan henkilöstöresurssia ehkäisevään päihdetyöhön. 
 
3) Tilapalvelu
Toiminnallinen tavoite:
Sisäilmaongelmat vähenevät hyvällä kiinteistönhuollolla, Terve talo -kriteerien noudattamisella ja tehokkailla korjauksilla.

4) Talouskeskus/konsernihallinto:
Laaditaan hankintaohjelma.
Toiminnalliset tavoitteet ovat valtuustoon nähden sitovia eikä kehittämistavoitteitakaan toki sovi sivuuttaa. Nyt jääkin (vain) huolehdittavaksi, että kirjaukset toteutuvat ja ennen muuta, että toimet myös käytännössä toteutetaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini